Šnicle u sosu za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 šnicle,

8 šampinjona,

150 ml bijelog vina,

200 ml vrhnja za kuhanje,

2 kašike zrnastog senfa,

4 kašike sjeckanog vlasca,

1 dl pileće supe,

4 kašike ulja,

so i

biber.

Priprema:

1. Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite. U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite meso po 3 minutesa svake strane. Potom ih stavite u tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom.

2. U istoj tavi izdinstajte šampinjone i sjeckani vlasac 3-5 minuta pa prelijte vinom i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari.

3. Zatim umiješajte vrhnje, senf i supu. Kuhajte 3-5 minuta na srednjoj temperaturi, posolite i pobiberite po želji. Zatim vratite šnicle u tavu, ostavite na toplom još 2-3 minuta i poslužite.

Preporučujemo