Sastojci: 6 jaja, 3 kašike smeđeg šećera, vanilin šećer, prašak za pecivo, 2-3 ribane jabuke, 5 kašika bučinog brašna, 2 kašike gustina.
Krema: 2 pudinga od vanilije, 8 dl mlijeka, med, 5 dl vrhnja za šlag.
Glazura: 200 g tamne čokolade, dl vrhnja za šlag.
Priprema:
1. Za biskvit odvojite žumnca od bjelanaca. Od bjelanaca napravite snijeg. U žumanca stavite šećer i vanilin šećer i izmiksajte u pjenastu smjesu u koju se dodaju ribane jabuke.
2. Smjesu lagano promiješajte kuhačom. Bučino brašno pomiješajte s praškom za pecivo i gustinom te dodajte u smjesu. U smjesu dodajte pripremljeni snijeg od bjelanaca tako da lagano kuhačom podižete smjesu prema gore dok se ne ujednači.
3. Smjesu stavite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, namažite uljem i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta.
4. Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, pa dva puta po dužini izrežite tako da se dobiju tri biskvita.
5. Za kremu od 8 dl mlijeka odvojite 2 dl u koji umiješajte puding i med, a ostatak mlijeka prokuhajte i dodajte prethodno odvojena 2 dl s umiješanim pudingom i šećerom. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
6. Puding ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno miješanje kako se ne bi napravila korica.
7. Vrhnje izmiksajte u šlag pa umiješajte u ohlađeni puding. Dobivenu kremu podijeljenu na tri jednaka dijela namažite na biskvite koji složite jedan na drugi i ostavite u frižideru 2 do 3 sata.
8. Za glazuru vrhnje ugrijte, ali pazite da ne prokuha. Natrganu čokoladu stavite u vrhnje te miješajte dok se ne rastopi. Pripremljenu glazuru prelijte po kolaču i ukrasite po želji. Kolač ponovo vratite u frižider. Prije posluživanja narežite na tanke kriške.