Sočan i hrskav: Mrvičasti kolač od kupina i badema

po Senan Dervisevic

Divni orašasti okusi badema i sočne kupine sjajan su recept za fantastičnu sezonsku slasticu!

Za vrijeme stvarno vrućih dana, kolač možete poslužiti uz porciju omiljenog sladoleda. 

Bolje ne može! 

Za podlogu će vam trebati: 

120 g maslaca 

130 g brašna 

100 g mljevenih badema 

2 kašikice praška za pecivo 

200 g smeđeg šećera 

2 jaja 

250 g kupina 

Pola šoljice kiselog vrhnja 


Za mrvičasti streusel trebat će vam: 

100 g šećera 

60 g brašna 

50 g bademovog brašna 

4 kašikice maslaca 


Priprema: 

Kalup za kolač premažite s maslacem. Pomiješajte brašno, bademovo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo u veću zdjelu. 

U drugoj izmiksajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. 

Dodajte mješavinu suhih sastojaka i kiselo vrhnje pa sve dobro pomiješajte. 

Streusel napravite tako da pomiješate sve sastojke i rukama ih brzinski izradite dok ne dobijete mrvičastu smjesu. 

U kalup dodajte smjesu za kolač, ubacite kupine koje ste prethodno oprali i osušili, a na kraju pospite mrvičastom smjesom. 

Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena ili dok ne poprimi zlatnu boju.