Sočna i hrskava: Pileća krilca na mediteranski način

po Vasa Kuharica

Krilca su često na meniju jer su brzo gotova, mogu biti i večera i ručak, a postoji i bezbroj verzija različitih okusa. Jednostavna su za pripremu, što znači da vam neće biti problem pripremiti ih, čak i ako ste početnik u kuhanju.

Sastojci:

8 pileća krilca

1 limun

2 čejna bijelog luka

ruzmarin

3 kašike maslinovog ulja

so

biber

Priprema:

  1. Pileća krilca operite i posušite kuhinjskim ubrusom.
  2. Dobro ih natrljajte polovicom limuna pa začinite solju, biberom i ruzmarinom.
  3. Posložite ih u lim za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, okrenite ih na drugu stranu i pecite još toliko.
  4. Dodajte u lim protisnuti bijeli luk i još malo ruzmarina pa ulijte malo vode.
  5. Pustite neka umak prokuha u pećnici pa je isključite.
  6. Prelijte umakom prije posluživanja.

Preporučujemo