Krilca su često na meniju jer su brzo gotova, mogu biti i večera i ručak, a postoji i bezbroj verzija različitih okusa. Jednostavna su za pripremu, što znači da vam neće biti problem pripremiti ih, čak i ako ste početnik u kuhanju.
Sastojci:
8 pileća krilca
1 limun
2 čejna bijelog luka
ruzmarin
3 kašike maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
- Pileća krilca operite i posušite kuhinjskim ubrusom.
- Dobro ih natrljajte polovicom limuna pa začinite solju, biberom i ruzmarinom.
- Posložite ih u lim za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, okrenite ih na drugu stranu i pecite još toliko.
- Dodajte u lim protisnuti bijeli luk i još malo ruzmarina pa ulijte malo vode.
- Pustite neka umak prokuha u pećnici pa je isključite.
- Prelijte umakom prije posluživanja.