Sastojci: 4 komada pilećih prsa (bez kože i kosti), so i biber, 3 sitno narezana čehna bijelog luka, 1 svježanj peršuna, 2 kašike svježeg timijana, 8 listića bosiljka, 1/2 šoljice brašna, 3 kašike maslinovog ulja, 8 kašika maslaca, 1 šoljica bijelog vina, sok od limuna (pola limuna ocijediti), 8 kriški limuna.
Priprema:
1. Istući pileća prsa što je tanje moguće i svaki komad prerezati na dva dijela (sada je 8 komada mesa).
2. Okrenuti mekšu stranu mesa (unutarnji dio prsa) prema dolje i posoliti/pobiberiti; sve začine podijeliti na 8 dijelova i svaki komad mesa dobro začiniti.
3. U sredinu svakog komada mesa staviti kašiku maslaca (oblikovati je u valjak); svaki komad prvo sa strane preklopiti preko maslaca, a onda zarolati meso s gornje strane prema donjoj (čvrsto zarolati meso kako maslac ne bi iscurio).
4. Svaki zarolani komad mesa staviti u brašno (tako da cijeli komad bude prekriven brašnom) i staviti meso u frižider na pola sata.
5. Zagrijati ulje u posudi za pečenje i ispeći meso sa svih strana (oko 15 minuta je potrebno da se svi komadi dobro ispeku).
6. Izvaditi meso i uliti vino na istu posudu za pečenje te ga zakuhati (razrijediti umak vodom ako je previše vina) i dodati sok od limuna.
7. Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći meso 10 – 15 minuta – dok korica ne postane hrskava i suha. Poslužiti pečeno meso preliveno umakom uz krišku limuna.