Sastojci: 400 g brašna, 2 jogurta, 3 veća jaja, 80 g šećera, malo burbon vanilije, naribana korica limuna (i narandže), prašak za pecivo, 2 kašike rakije, malo soli, jedna naribana jabuka, grožđice (po želji), ulje za prženje, šećer (u prahu) za posipanje.
Priprema:
1. Umutite jaja i dodajte šećer te jogurt, rakiju, burbon vaniliju, naribanu koricu limuna i/ili narandže i malo soli. U smjesu dodajte brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte te dodajte sitno naribanu jabuku. Također, u smjesu možete po želji dodati suhe grožđice.
2. Smjesu ostavite da odstoji 15-ak minuta te u međuvremenu zagrijete ulje u dubokoj posudi. Fritule moraju plivati u ulju pa vodite računa da ga ima dovoljno, ali i da ne bude prevruće i da ne zagore.
3. Smjesu vadite kašičicom i lagano ispustite u vruće ulje te ih pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pripazite da ne pretrpavajte fritule jer se u tom slučaju neće moći same okretati u ulju.
4. Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite šećerom u prahu ili običnim.