Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Sočne lazanje

po Vasa kuharica 27/07/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

pakovanje lazanja,

800 g mljevenog mesa,

3 kašičice suhog začina,

glavica luka,

300-400 ml pasiranog paradajza,

400 g goude,

500 ml bešamel sosa (gotovog ili domaćeg).

 

Priprema:

 

  1. Mljeveno meso propržite na luku, dodajte suhi začin i pasirani paradajz pa kuhajte dok se ne zgusne.

 

  1. U dublju tepsiju slažite redom malo bešamela, red lazanja, mljeveno meso, rendanu goudu. Postupak ponovite tri puta, poklopite korom za lazanje i na kraju prelijte preostalim bešamel sosom.

 

  1. Pecite na 220 stepeni 30 minuta.
BešamelgoudaMljeveno meso

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh