Sastojci: 8 pilećih bataka, 2 kašike brašna, kašičica soli, pola kašičice bibera, pola kašičice mljevene slatke paprike, 1/4 kašičice ljute mljevene paprike, 25 g putera.
Priprema:
1. U veću plastičnu kesu stavite batake i suhe začine. Pored navedenih, možete dodati i neke začine po svom ukusu. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine.
2. U pleh stavite otopljeni puter i poredajte batake.
3. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 30-45 minuta, u zavisnosti od veličine bataka. U toku pečenja, negdje na polovini, okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane.
4. Kada se bataci ispeku, izvadite pleh iz rerne, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako desetak minuta da bataci omekšaju. Nakon toga servirajte batake, a možete ih preliti ostatkom maslaca iz pleha u kome su se pekli.