Sastojci za smjesu: 2 jaja, 1/2 kg brašna, 0,5 l mlijeka, kašika ulja, malo soli. Za fil: 3 mrkve, manji korijen celera, 1 prasa, 300 g šampinjona, 50 g kačkavalja, 200 g pureće šunke, biber, peršunov list, malo ulja, kašičica biljnog začina.
Za bešamel: Kašika maslaca, 100 ml slatke pavlake, 100 g topljenog sira, 5 kašika brašna, 100 g kačkavalja, 0,5 l mlijeka, muškatni oraščić, so, biber.
Priprema:
1. Ispecite palačinke. Propržite na ulju isjeckanu mrkvu, celer i prasu, pa dodajte vodu da se dinsta dok sasvim ne omekša. Kratko obarite šampinjone pa ih nasjeckajte i dodajte povrću. Šunku i kačkavalj isjeckajte na kockice, dodajte u fil i začinite.
2. Za bešamel istopite maslac, pa na njemu blago propržite brašno. Dodajte pavlaku, topljeni sir i narendani kačkavalj pa miješajte povremeno dodajući mlijeko. Začinite bešamel i u njega dodajte fil. Nafilujte palačinke i služite ih uz salatu.