Sastojci za tijesto:
4 jaja,
200 g šećera,
150 ml ulja,
200 ml soka od banana,
150 g crne čokolade,
velika banana,
kašika limunovog soka,
300 g brašna,
kesica praška za pecivo,
pola kašičice đumbira.
Za preljev:
po 100 g crne i bijele čokolade,
nekoliko čokoladnih jaja za ukrašavanje.
Priprema:
- Banane oguliti, izgnječiti kašikom i preliti limunovim sokom.
- Jaja i šećer pjenasto umutiti, dodati ulje i sok od banana, umiješati izgnječene banane, krupno sjeckanu crnu čokoladu, đumbir, postepeno dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i zamijesiti tijesto.
- Pravougani pleh obložiti papirom za pečenje, sipati tijesto i peći 45, 50 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
4. Kolač staviti na poslužavnik i ohladiti. Bijelu i crnu čokoladu otopiti u odvojenim posudama, kašikom ih cik-cak prelivati po površini kolača i ukrasiti čokoladnim jajima.