Sastojci za biskvit:
6 jaja,
180 g šećera,
1 vanilin šećer,
1 bourbon vanilija šećer,
5 kašika ulja,
5 kašika mlijeka,
100 g.brašna,
60 g gustina,
1 prašak za pecivo.
Krema:
700 ml mlijeka,
2 pudinga bourbon vanilija,
1 bourbon vanilija šećer,
1 kašika gustina,
100 g šećera,
100 g bijele čokolade,
200 g margarina.
Priprema:
- Za biskvit: žumanca umutite sa šećerom, a bjelanca umutite u snijeg. Žumancima dodajte šećere, ulje i mlijeko i kratko promiješajte. U tu smjesu prosijte mješavinu brašna, gustina i praška za pecivo, dobro promiješajte pjenjačom i na kraju lagano u to umiješajte snijeg od bjelanaca.
2 Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (22x33cm),pecite na 200 stepeni 15 minuta.
3 Gotov biskvit ohladite, prepolovite i svaku polovicu ravnomjerno natopite toplim mlijekom.
- Za kremu odvojite 100 ml mlijeka i pomiješajte s praškom za puding, gustinom, šećerom i bourbon vanilijom. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa u njemu skuhajte prvu smjesu. U toplu kremu dodajte bijelu čokoladu i miješajte da se otopi.
- Kad se krema ohladi dodajte margarin narezan na komadiće i mutate mikserom najvećom brzinom dok se margarn ne spoji s kremom.
- Polovicu biskvita stavite u kalup, premažite kremom pa poklopite drugom polovicom biskvita.
- Ukrasite po želji.