Sočni mafini za dezert

po Vasa kuharica

Sastojci:

18 dag maslaca,

26 dag šećera u prahu,

1 vanilin šećer,

1 kiselo vrhnje (200 g),

6 jaja,

2 kašike limunove korice,

2 kašike narančine korice,

sok limuna,

sok narandže,

27 dag glatkog brašna,

1 prašak za pecivo.

Priprema:

1. Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Miksajući dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste dobro sjedinili smjesu dodajte kiselo vrhnje i koricu limuna i narandže.
2. Ponovo izmiksajte te dodajte sok jednog limuna i sok narandže, ako je manja onda možete sav sok, ali ako je veća onda pola. Nastavite miksati pa polako dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobiti ćete finu i aromatičnu smjesu.
3. Košarice za muffine napunite smjesom te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stepeni, 20 do 25 minuta.
4. Kada su muffini gotovi, pustite da se ohlade, a zatim ih po želji možete posuti šećerom u prahu.

Preporučujemo