Sastojci:
1 kg pilećih fileta,
3 kašike maslinovog ulja,
25 g putera,
2 kašike brašna,
1 kašika kukuruza šećerca,
1 kašika suhih začina,
4 dl kokošije supe od kocke,
1 kašičica mljevenog bibera.
Priprema:
- Veliku tavu stavite na ringlu na umjerenu temperaturu i dodajte puter i 3 kašike maslinovog ulja.
- U manjoj posudi pomiješajte suhe začine sa mljevenim biberom i u to uvaljajte pileće filete, a zatim ih spustite u tavu da se prže oko 5 minuta, povremeno ih okrećite da se ravnomerno isprže. Kada dobiju braonkastu nijansu, izvadite ih.
- Ne isključujte ringlu nego u tavu sipajte brašno pa pržite nekoliko sekundi neprekidno miješajući, a zatim dodajte kukuruz i supu. Kada provri, vratite filete u tavu, smanjite ringlu na minimum i krčkajte još 3 minute, povremeno okrećući komade piletine.
- Na kraju dodajte ostatak suhih začina i bibera, žalfiju, peršun i sklonite s vatre. Filete poredajte u tanjir i preko njih sipajte preljev iz tave.