Sočno i bez greške: Pileća prsa uz samo tri sastojka

po Vasa Kuharica

Svi smo dosad isprobali nebrojeno mnogo recepata koji obećavaju najsočnija pileća prsa. Ponekad smo u tom naumu uspjeli, ponekad se razočarali, a onda smo pronašli idealan recept pomoću kojeg piletina uspijeva baš uvijek.

Sastojci:

pileća prsa

2 kašike maslaca

1 limun

so i biber

Priprema:

  1. Pileća prsa možete začiniti i dodatnim začinima po želji pa ih staviti u posudu za pečenje. Začinite ih soli i većom količinom bibera, a zatim naribajte koricu limuna koji ste najprije dobro oprali.
  2. Dvije kašike maslaca podijelite na površinu dva komada piletine, pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 200 stepeni.
  3. Piletinu pecite oko 20 minuta, premažite je umakom od maslaca s dna posude, a prije posluživanje pustite da meso odmori barem desetak minuta.

Preporučujemo