Sočno i jednostavno: Piletina u sosu od gljiva

po Vasa Kuharica

Bilo da ga pravite tokom radne sedmice ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba

Sastojci:

500 g pilećeg filea

1 kesica krem supe od gljiva

200 ml pavlake za kuhanje

malo soli

kačkavalj (po želji)

Priprema:

  1. Pileći file isjeći na tanke kriške (nije ih potrebno lupati čekićem). U dublju posudu istresti sadržaj krem supe od pečuraka, pa u njega uvaljati svaku šniclu. Slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
  2. Preliti šnicle neutralnom pavlakom i posoliti po ukusu. Po želji, narendati malo kačkavalja. Peći ih u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, pa smanjiti temperaturu i ostaviti da se dopeku još oko 15 minuta.

 

Preporučujemo