Sastojci:
400 g špageta,
100 g suhog mesa,
100 g ribanog parmezana,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika maslaca,
2 čehnja bijelog luka,
3 jaja,
so,
150 ml vrhnja za kuhanje,
sjeckani peršun.
Priprema:
1. Špagete skuhajte u ključaloj slanoj vodi da budu al dente.
2. Suho meso nasjeckajte na komadiće i popržite u tavi na zagrijanom ulju zajedno sa zgnječenim bijelim lukom. Izvadite i ostavite na toplo.
3. U istu tavu dodajte maslac, ocijeđene špagete, ribani parmezan i začine. Sve promiješajte. Sklonite s vatre i prelijte razmućenim jajima i vrhnjem. Dobro izmiješajte i odmah poslužite posuto sjeckanim peršunom.
4. Jaja se dodaju nakon što jelo sklonite s vatre kako se ne bi skuhala nego ostala kremasta.