Sastojci:

400 g špageta,

100 g suhog mesa,

100 g ribanog parmezana,

1 kašika maslinovog ulja,

1 kašika maslaca,

2 čehnja bijelog luka,

3 jaja,

so,

150 ml vrhnja za kuhanje,

sjeckani peršun.

Priprema: 

1. Špagete skuhajte u ključaloj slanoj vodi da budu al dente.
2. Suho meso nasjeckajte na komadiće i popržite u tavi na zagrijanom ulju zajedno sa zgnječenim bijelim lukom. Izvadite i ostavite na toplo.
3. U istu tavu dodajte maslac, ocijeđene špagete, ribani parmezan i začine. Sve promiješajte. Sklonite s vatre i prelijte razmućenim jajima i vrhnjem. Dobro izmiješajte i odmah poslužite posuto sjeckanim peršunom.
4. Jaja se dodaju nakon što jelo sklonite s vatre kako se ne bi skuhala nego ostala kremasta.