Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Špagete na kineski način

po Senan Dervisevic 17/05/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

200 gr tanjih špageta 

200 gr šampinjona

100 gr špinata

200 gr tikvica

100 ml sojinoig umaka

100 gr mrkve

200 gr prase

2 čehne bijelog luka

kašika đumbira

kašika vegete

100 ml ulja

Povrće očistite, operite i ocijedite. Prasu i tikvice narežite na tanke rezance, a šampionjone n listiće. Bijeli luk nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.

Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.

Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi kratko popecite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.

U istu posudu dodajte malo ulja, popecite prasu i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.

Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i vegetu, promiješajte pa vratite u posudu. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh