Špagete s ćuftetama

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g miješanog mljevenog mesa,

jaje,

50 g rendanog kačkavalja,

so,

kašika prezli,

kašičica soli.

Za sos:

300 ml soka od paradajza,

glavica crnog luka,

2 pune kašike brašna,

kašičica šećera,

so,

malo ulja.

Priprema:

1. Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
2. Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
3. Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
4. Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vri, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
5. Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.

Preporučujemo