Sastojci:
300 g miješanog mljevenog mesa,
jaje,
50 g rendanog kačkavalja,
so,
kašika prezli,
kašičica soli.
Za sos:
300 ml soka od paradajza,
glavica crnog luka,
2 pune kašike brašna,
kašičica šećera,
so,
malo ulja.
Priprema:
1. Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
2. Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
3. Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
4. Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vri, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
5. Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.