Špageti ala Amatricana za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 feferon ili pola kašičice Italiamo mljevenog chillija u maslinovu ulju,

500 g Italiamo pasirane rajčice Rustice,

1 čehno bijelog luka,

maslinovo ulje,

400 ili 500 g tjestenine,

80 g ribanog pecorina.

Priprema:

1. Na malo maslinova ulja dinstajte kratko preprženi bijeli luk pa mu ubrzo dodajte pasiranu rustikalnu rajčicu.
2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi da bude al dente, ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.
3. Tjesteninu dodajte u umak, po njoj naribajte pola pecorina ili parmezana, ako je potrebno, za još veću kremoznost dodajte malo vode od kuhanja.
4. Tjesteninu servirajte vruću s još malo naribanog pecorina na vrhu.

Preporučujemo