Špageti na kineski način

po Vaša Kuharica

Sastojci:

200 g tanjih špageta

200 g šampinjona

100 g špinata

200 g tikvica

100 ml sojinog umaka

100 g mrkve

200 g prase

2 čehna bijelog luka

kašika đumbira

kašika začina

100 ml ulja

Priprema:

  1. Povrće očistite, operite i ocijedite. Prasu i tikvice narežite na tanke rezance, a šampionjone na listiće. Bijeli luk nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  2. Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplom mjestu.
  3. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi kratko popecite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  4. U istu posudu dodajte malo ulja, popecite prasu i tikvice pa ih istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  5. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i začin, promiješajte pa vratite u posudu. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

 

Preporučujemo