Šparoge s piletinom i krompirima za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 grama šparoga – narezane na 5 centimetara dužine,

750 grama krompira (oguljenih i prepolovljenih),

1,5 kg narezane piletine,

3 kašike maslaca,

1 limun (narezan na 8 kriški),

so,

biber,

malo svježeg timjana.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na najvišu temperaturu. Na tepsiju stavite maslac, posložite krompire oguljene i prerezane napola te ih začinite.
Pecite ih 20-ak minuta dok ne postanu zlatni.

2. Na krumpire posložite komade piletine, koje se prethodno posolili i pobiberili. Pecite ih 20-ak minuta dok se piletina ne počne zlatiti.
Nakon toga na piletinu u krumpire dodajte šparoge, limune i timjan.

3. Pecite sve još 10 do 15 minuta dok piletina nije pečena, a šparoge mekane. Jelo poslužite s sokom od pečenja.

 

Preporučujemo