Spas u zadnji čas: Tjestenina s četiri sira

po Vasa Kuharica

Kad nemamo mnogo vremena za kuhanje, svi se volimo poslužiti pokojim trikom, da stavimo jelo na sto u što je moguće kraćem roku. S ovim savjetom tjesteninu možete skuhati za jednu minutu.

 

Sastojci:

500 g tjestenine

250 ml vrhnja za kuhanje

100 g dimljenog sira

100 g gorgonzole

100 g topljenog (zdenka) sira

50 g naribanog parmezana

so

biber

malo putera

 

Priprema:

  1. Tjesteninu stavite da se kuha.
  2. Pripremite tavu u koju stavite malo putera da se zagrije. Dodajte na kockice narezan sir i miješajte dok se sir ne istopi. Istopljenom siru dodajte vrhnje i na laganoj temperaturi kuhajte, uz miješanje, dok se svi sastojci ne stope u gusti umak.
  3. U sos po želji možete dodati muškatni oraščić ili bijeli luk. Na kraju umiješajte parmezan. Gotovom sos dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.

Preporučujemo