Spas u zadnji čas: Tjestenina s četiri sira

po Senan Dervisevic

Kad nemamo mnogo vremena za kuhanje, svi se volimo poslužiti pokojim trikom, da stavimo jelo na sto u što je moguće kraćem roku. S ovim savjetom tjesteninu možete skuhati za jednu minutu. 

Sastojci:

500 g tjestenine

250 ml vrhnja za kuhanje

100 g dimljenog sira

100 g gorgonzole

100 g topljenog (zdenka) sira

50 g naribanog parmezana

so

biber

malo putera

Priprema:

1. Tjesteninu stavite da se kuha.

2. Pripremite tavu u koju stavite malo putera da se zagrije. Dodajte na kockice narezan sir i miješajte dok se sir ne istopi. Istopljenom siru dodajte vrhnje i na laganoj temperaturi kuhajte, uz miješanje, dok se svi sastojci ne stope u gusti umak.

3. U sos po želji možete dodati muškatni oraščić ili bijeli luk. Na kraju umiješajte parmezan. Gotovom sos dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.