Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Specijaliteti Latinska Amerika: Empanade s piletinom

po Vasa kuharica 15/03/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Empanade – brzi hrskavi zalogaji koji se mogu se praviti u slanoj ili slatkoj varijanti,

Sastojci: 680 g brašna, 230 g maslaca, 180 ml ledene vode, 30 ml sirćeta, 2 jaja, so.

Za nadjev: 600 g filea pilećeg zabatka, 100 g crvenog luka, 2 čehna bijelog luka, 1 g curyja u prahu, 20 g svježe ribanog đumbira, so, 40 ml maslinovog ulja, 100 g krompira, 50 g maslaca.

Priprema:

1. U zdjelu stavite brašno, so i listiće maslaca. Mijesite da dobijete mrvičasto tijesto, dodajte vodu pomiješanu sa sirćetom i jaja. Mijesite da dobijete glatko, tvrdo tijesto, podijelite na dva dijela. Zamotajte u prozirnu foliju, odložite u frižider na najmanje dva sata.

2. File zabatka narežite na trakice, posolite, propržite na ulju, dodajte sitno sjeckani luk, popržite, dodajte sjeckani bijeli luk, začinite đumbirom i curyjem.

3. Skuhajte kocke krompira u slanoj vodi, ocijedite, zgnječite uz dodatak maslaca. Spojite meso i krompir, po potrebi još začinite, promiješajte.

4. Tijesto tanko razvaljajte, izrežite krugove promjera oko 6 cm, u sredinu stavite kašičicu nadjeva, preklopite, spojite rubove, stavite u pleh na masni papir i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

 

brašnomaslacpiletinaSirće

Preporučujemo

Povrtne lazanje za ručak

27/05/2022

Rižoto od mrkve sa prepečenim mahunama

27/05/2022

Pohovana piletina

26/05/2022

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh