Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Specijaliteti sa paradajz sosom: Sočne ćufte

po Vasa kuharica 15/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 700 g mljevenog mesa, 1 glavica luka, 2 čehna bijelog luka, 1 jaje, 0,5 l paradajz sosa, 1 kašika kajmaka ili pavlake, 2 kašike brašna, 1 kašičica crvene paprike, 1 kašičica origana ili peršuna, so, biber.

Priprema:

1. Očistite luk, isijecite ga što sitnije i ubacite u meso koje ste prethodno začinili. Dodajte jaje, peršun ili origano. Dobro umijesite rukama i pravite loptice pa ih pecite na zagrijanom ulju.

2. U međuvremenu, u drugu šerpu stavite paradajz sos i pobiberite ga pa dodajte kajmak. Kada to proključa, ubacite meso i pustite da se kuha uz povremeno dosipanje vode. Pri kraju, kada se već dovoljno ukuhalo, dodajte zapršku od brašna, crvene paprike i malo maslaca.

 

biberbijeli lukmesoso

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh