Specijalno za gurmane: Bakine rolnice od kojih ćete prste polizati

po Senan Dervisevic

Potrebno je:

  • 10 lista tankih gotovih kora 
  • 3 jaja 
  • 250-300 gr sira 
  • jogurt 
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 200 gr suhog mesa (vrata) ili šunke (pečenice)

Priprema:

Izdrobiti sir, potom dodati jaja, prašak za pecivo i jogurt pa sve izmiješati. 

Prvu koru malo nauljiti, pa pokriti drugom korom i nju pouljiti i namazati filom. Pokriti trećom korom također namazati filom i četvrtu isto, petu namazati i poredati polovinom suhomesnatog, saviti ivice i urolovati.

To također uraditi i sa drugom rolnicom.

Ostatkom fila namazati rolnice odozgo malo uljem i dodati malo susama.

Peći na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Služiti uz jogurt.