Priprema mesa i za najiskusnije kuhare ponekad je pravi izazov – suho, prepečeno ili zagorjelo… No kulinarski stručnjaci odali su svoje tajne pripreme mesa tako da rezultat mora biti sočni komad kojem nećemo odoljeti
1. Solite poslije
Vrhunski kuhari kažu da so izgori pri jakim temperaturama i mijenja okus mesa. Zato preporučuje da solimo meso nakon što je pečeno.
2. Ne poslužujte meso odmah nakon pripreme
Treba ga pustiti da malo odstoji jer će biti sočnije kada se sokovi rasporede. Pokrijte ga folijom i ostavite da stoji pola vremena potrebnog za pripremu.
3. Ne bodite kobasice
Iako imamo naviku probosti kobasice viljuškom, kulinarski stručnjaci to smatraju pogreškom jer će se isušiti. Radije ih pecite na laganijoj vatri i duže nego da zagore.
4. Najbolje prženje
Kada pržite nešto, ne stavljate previše namirnica odjednom jer se neće ravnomjerno ispeći te su veće šanse da zagore. Slavni kuhari sugeriraju da ne zagrijavate ulje unaprijed, već tek kada je sve spremno za pečenje. Ako imate krvavije komade mesa, trebate ih staviti na jako zagrijano ulje.
5. Pohovana mesa
Meso morate pravilno pohraniti u frižider. Masnoća uvijek mora biti na gornjoj strani kako se ne bi namakala u sokovima koji se cijede.
6. Ne koristite gotove umake
Bez obzira na to koje meso koristite, uvijek je dobro krenuti s malo temeljca i začina, a nadalje dodajte svoje omiljene sastojke poput vrhnja. Domaći umaci uvijek su ukusniji i finije se prelijevaju. Kupovni su previše gusti i samo se lijepe.