Ovaj recept za krempite izvrstan je za sportaše jer sadrži kvalitetne aminokiseline te visok udio ugljikohidrata, a idealan je za osobe koje ne toleriraju ili ne konzumiraju mlijeko.
Sastojci:
10 jaja
300 g smeđeg šećera u prahu
350 g kukuruznog škroba
2 vanilin šećera
10 dl vode
15 dl sirutke
1/2 paketa lisnatog tijesta za 2 kore
100 g smeđeg šećera u prahu za bjelanca
Priprema:
1. Razvaljajte lisnato tijesto u dvije kore i pecite ih na 180 stepeno 15 minuta.
2. Izrežite jednu koru na veličinu lima.
3. Skuhajte sirutku, kukuruzni škrob, žumanca, smeđi šećer i vanilin šećer. Kad se smjesa zgusne, uklonite s vatre i lagano miješajući dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca. Smjesu izlijte u kalup i ohladite. Na vrh stavite drugu koru.