Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 350 g rezanaca, 10 šampinjona, 300 ml krem supe od šampinjona, 130 ml vrhnja za kuhanje, 1 zelena paprika isjeckana na kocke, 2 kašičice sjeckanog bijelog luka, 1 glavica crnog luka, 1 kašika aleve paprike, ulje, so i biber.
Priprema:
1. U posoljenoj vreloj vodi skuhajte rezance i potom iscijedite. U drugoj šerpi zagrijte 4 kašike ulja na srednjoj temperaturi, kratko izdinstajte sjeckani crni i bijeli luk, šampinjone i zelenu papriku (3-5 minuta).
2. Zatim umiješajte mljeveno meso i dinstajte sve zajedno još 3 minute. Prelijte krem supom, dodajte vrhnje i kašiku aleve paprike. Posolite, pobiberite, promiješajte i kuhajte na umjerenoj temperaturi 15-20 minuta.
3. Podijelite rezance u četiri porcije. Prelijte sosom od mljevenog mesa i šampinjona i poslužite dok je vruće.