Sastojci za tijesto: 400 g brašna, 250 g putera, 100 ml mlijeka, 1 svježi kvasac, 2 kašike šećera, 3 žumanca.
Krema od vanilije: 500 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 4 kašike šećera, 2 kašike gustina.
Fil od maka: 200 g maka, 150 g vrelog mlijeka, 6 kašika šećera, 1 bjelance.
Premaz: 1 žumance, šećer.
Priprema:
1. Kvasac otopite u mlijeku sa šećerom. Dodajte žumance, šećer, so i hladan puter pa umijesite brašno. Ostavite da odstoji pola sata u frižideru.
2. Puding pomiješajte s gustinom i šećerom te nekoliko kašika mlijeka. Dodajte u ostatak mlijeka i skuhajte puding.
3. Vrelo mlijeko pomiješajte s makom i šećerom i ostavite da odstoji pa umutite bjelance. Razvucite tijesto pa premažite kremom od vanilije. Premažite filom od maka i zamotajte.
4. Stavite u tepsiju pa premažite žumancetom i pospite šećerom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.