Sastojci za tijesto:

400 g brašna,

250 g putera,

100 ml mlijeka,

1 svježi kvasac,

2 kašike šećera,

3 žumanca.

Krema od vanilije:

500 ml mlijeka,

1 puding od vanilije,

4 kašike šećera,

2 kašike gustina.

Fil od maka:

200 g maka,

150 g vrelog mlijeka,

6 kašika šećera,

1 bjelance.

Premaz:

1 žumance,

šećer.

Priprema:

  1. Kvasac otopite u mlijeku sa šećerom. Dodajte žumance, šećer, so i hladan puter pa umijesite brašno. Ostavite da odstoji pola sata u frižideru.
  2. Puding pomiješajte s gustinom i šećerom te nekoliko kašika mlijeka. Dodajte u ostatak mlijeka i skuhajte puding.
  3. Vrelo mlijeko pomiješajte s makom i šećerom i ostavite da odstoji pa umutite bjelance. Razvucite tijesto pa premažite kremom od vanilije. Premažite filom od maka i zamotajte.
  4. Stavite u tepsiju pa premažite žumancetom i pospite šećerom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.