Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Štrudla s makom

po Vasa kuharica 04/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 150 g maslaca, 2 dl mlijeka, 2 kašike šećera, 1 jaje, 500 g brašna, 1 kesica suhog kvasca.

Fil: 250 g maka, 150 ml mlijeka, 1 šolja šećera, 2 vanilin šećera.

Priprema:

1. Šećer, vanilin šećer i mlijeko prokuhati pa preliti preko mljevenog maka. Ostaviti da se ohladi i da mak upije tečnost.
2. Kvasac razmutiti u mlijeku i ostaviti da naraste. Promiješati i ostaviti desetak minuta da naraste.
3. Brašno, jaje, maslac, 2 kašike šećera i mlijeko s kvascem mikserom umutiti u glatko tijesto. Podijeliti na dva dijela i odmah razvijati jufke, na 2-3 mm debljine.
4. Premazati makom, uviti, gore premazati umućenim jajetom i odmah stavite da se peče. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

brašnojajeMakmaslacmlijeko

Preporučujemo

Čija puding od kokosa

29/06/2022

Napravite domaću čokoladu

28/06/2022

Desert s okusom sladoleda

25/06/2022

Sladoled s malinama

23/06/2022

Bulgur s voćem

23/06/2022

Šarlota od vanilije

21/06/2022

Hrskave pločice

18/06/2022

Sladoled od limuna

17/06/2022

Rolada s borovnicama, mascarponeom i čokoladom

17/06/2022

Najljepše ljetno osvježenje: Žuto-crveni sladoled

16/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh