Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Štrudla sa džemom

po Vasa kuharica 19/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 3 jaja, 3 dl mlijeka, pola kocke kvasca, 5 kašika šećera, 3 dl ulja, brašna po potrebi, narendana kora narandže, džem.

Priprema:

1. Toplo mlijeko, šećer i kvasac pomiješati i ostaviti da naraste. U kvasac dodati ulje, jaja, narendanu koru narandže i i dobro izmiješati.

2. Nastaviti mijesanje kašikom i dodavati brašno dok se tijesto ne počne odvajati, tj. dok ne postane glatko. Pokriti mokrom krpom i ostaviti pola sata na toplom da naraste.

3. Nadošlo tijesto podijeliti na tri jednaka dijela (za tri štrudle). Razvuči, namazati džemom, urolati štrudlu.Tako sve tri.

4. Peći na 250 stepeni dok blago ne porumeni, a zatim smanjiti na 180 stepeni 40 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim isjeći i poslužiti.

 

mlijekonarandžaŠećerulje

Preporučujemo

Galette s breskvama i ribizlom

04/07/2022

Tart od čokolade

03/07/2022

Savršena krema

03/07/2022

Pita od jabuka i malina

02/07/2022

Popularni desert u SAD: Slavni puding od banana

02/07/2022

Palačinci s preljevom malinama

01/07/2022

Čija puding od kokosa

29/06/2022

Napravite domaću čokoladu

28/06/2022

Desert s okusom sladoleda

25/06/2022

Sladoled s malinama

23/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh