Sastojci:
1 l mlijeka,
2 kašike kakaa,
2,5 male šoljice gustina,
čaša šećera,
vanilin šećer,
50 g putera,
čaša mlijeka,
šlag krema za kolače,
100 g kokos.
Priprema:
1. Puding ćete pripremiti tako što ćete zagrijati 7,5 dcl mlijeka. U preostalom mlijeku otopiti kakao, te dodati polako u više puta gustin. Svaki put dobro izmiješati. Kad mlijeko zakipi, maknuti sa ringle, te u laganom mlazu dodati smjesu kakaa i gustina uz stalno miješanje.
2. U dobro izmiješani puding dodati šećere i opet izmiješati. Vratiti zdjelu na ringlu da se smjesa zgusne. U zgusnuti provreli puding dodati puter u listićima da se što prije otopi te dobro sve izmiješati.
3. Dno dugačke široke posude posipati u debelom sloju s kokosom. Izliti puding na kokos i izravnati ga do rubova. Puding staviti u frižider na hlađenje sat vremena.
4. Za kremu je potrebno da u zdjelu stavite mlijeko, dodate prašak za šlag kremu za kolače i da je smiksate. Krema se stavlja na puding te ponovo sve ide u frižider na hlađenje sat vremena.