Šumski rižoto idealan obrok

po Vasa kuharica

Sastojci: 

200 g riže,

5 dl povrtnog temeljca,

so,

biber,

3 kašike maslinovog ulja,

1 dl bijelog vina,

150 g vrganja,

1 manja glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

vezica peršuna,

parmezan,

puter.

Priprema: 

1. Na maslinovom ulju u dubokoj tavi dinstajte sitno nasjeckani luk i bijeli luk. Kad luk postane staklast, dodajte narezani vrganj. Posolite i pobiberite prema želji. Dinstajte vrganje miješajući ih dok ne omekšaju. Tad im dodajte  rižu. Promiješajte, a kad se počne lijepiti, podlijte s malo vrućeg temeljca i dinstajte dalje.

2. Kad temeljac ispari, podlijte vinom i miješajte dok ne ispari, zatim opet podlijte temeljcem. Nastavite pomalo dodavati temeljac dok riža ne omekša do željene mekoće. Pazite da se ne raskuha.

3. Kad je rižoto gotov, umiješajte u njega komadić putera i dvije kašike naribanog parmezana. Poslužite u dubokom tanjiru i svaki posipajte svježe nasjeckanim peršunom i listićima parmezana.

Preporučujemo