Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Supa od pečenog paradajza i bijelog luka

po Vasa kuharica 20/03/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

1 kg paradajza,
luk,
glavica bijelog luka,
kašika koncentrata paradajza,
2 šoljice povrtne supe (dobivene od kocke),
nekoliko listova svježeg bosiljka,
6 tankih kriški tostiranog hljeba,
mozzarella.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Prerežite paradajz na pola, a luk na kriške i rasporedite ih na pleh za pečenje koji ste prethodno nauljili. Povrće prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Zamotajte bijeli luk u foliju i stavite ga u ćošak pleha.

 

  1. Pecite otprilike 55 minuta, dok povrće ne poprimi zlatnosmeđu boju, a bijeli luk ne omekša. Ostavite rernu da radi.

 

  1. Bijeli luk izvadite iz folije, odvojite čehna i isitnite ih. Paradajz, luk, koncentrat paradajza i bijeli luk dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

 

  1. Smjesu izlijte u posudu i dodajte povrtnu supu. Kuhajte nekoliko minuta dok se sve ne poveže. Dodajte nasjeckani bosiljak i sklonite s vatre.

 

  1. Na poprženi tost složite kriške mozzarelle i stavite u rernu da se sir otopi. Supu poslužite u zdjelice i u svaku umočite hljeb s mozzarellom. Na vrh sipajte nasjeckani bosiljak i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

bijeli lukbosiljakparadajz

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh