Sastojci: 

 

300 g paradajza,

50 g matovilca,

50 g ribanog svježeg kupusa,

200 g zelene salate,

100 g rukole,

1 krastavac,

50 g crnih maslina,

100 g feta sira,

50 ml vode,

2 kašike suhog začina,

4 kašike maslinovog ulja,

4 kašike limunovog soka,

so.

 

Priprema: 

 

  1. Paradajz operite i narežite, matovilac i rukolu operite, a listove oprane zelene salate narežite na manje komade.

 

  1. Povrće stavite u zdjelu, dodajte narezani kupus, krastavac narezan na kriške, crne masline i feta sir narezan na kockice. Lagano začinite.

 

  1. Suhi začin pomiješajte s vodom, ostavite da odstoji 5 minuta i zatim dodajte ulje i limunov sok. Prelijte salatu, promiješajte i poslužite.