Sastojci:

 

1 pakovaje tagliatella,

1 kašika maslinovog ulja,

250 g bataka i zabataka bez kosti,

so, biber,

10 dkg suhog mesa,

2 čehna bijelog luka,

nekoliko svježih cherry paradajza,

250 g baby špinata,

2 dl vrhnja za kuhanje,

1 šaka ribanog parmezana,

svježi bosiljak.

 

Priprema:  

 

  1. Tjesteninu skuhajte al dente. Na malo maslinovog ulja u posebnoj tavi prepržite piletinu izrzeranu na komadiće. Posolite je i pobiberite. Dodajte suho meso izrezano na trakice i pržite dok na posatne hrskavo.

 

  1. Dodajte bijeli luk i vrhnje za kuhanje. Baby špinat iskidajte u tavu. Kad se malo zgusne, dodajte tjesteninu i sve promiješajte. Poslužite sa svježim bosiljkom, cherry pradajzom i parmezanom.