Sastojci: 150 g brašna, prstohvat soli, 75 g maslaca, 25 g mljevenih badema, 2-3 kašikice hladne vode. Nadjev: 80 g smeđeg šećera, 4 žumanjka, žličica arome vanilije, 500 g ricotta sira, kašikica meda
Priprema:
1. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.
2. Od prosijanog brašna, malo soli i maslaca umijesite mrvičastu smjesu. Umiješajte bademe i dodajte onoliko hladne vode koliko je potrebno kako biste umijesili tijesto.
3. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte te obložite dno i uglove kalupa. Pokrijte tijesto papirom za pečenje, ispunite kuglicama za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta.
4. Podlogu od tijesta pecite na 190 stepeni oko 15 minuta, maknite kuglice i papir, pa pecite još pet minuta.
5. Umiješajte žumanjke i vaniliju u ricottu, dodajte šećer i med, izmiješajte i smjesu stavite na podlogu od tijesta.
6. Pecite u pećnici oko 25 minuta dok se smjesa ne stisne.