Sastojci za tijesto:
1 šolja pšeničnog brašna,
pola šolje maslaca,
pola kašičice soli,
pola kašičice bibera,
1 žumance.
Fil:
1,5 šolja špinata,
200 g kuhane pileće šunke,
4 jaja,
1 šolja kiselog vrhnja,
1 šolja goude,
so, biber.
Priprema:
- Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, so i biber. Dodajte komadiće maslaca i izmiješajte prstima. Umutite žumance i dodajte suhim sastojcima za tijesto. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta.
brašno, maslac,
- Razvaljajte tijesto i probodite na ga nekoliko mjesta viljuškom pa utabajte u dno lima za pečenje.
- Za fil pomiješajte jaja, vrhnje, so i biber. Miksajte 30 sekundi, a preko tijesta u limu za pečenje pospite listove špinata, šunku i sir. Preko prelijte smjesu s jajima i vrhnjem.
- Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Hladite desetak minuta prije posluživanja