Sastojci:

120 g brašna,

100 g putera,

50 g gustina,

40 g šećera,

jaje.

Za fil:

1 l mlijeka,

250 g šećera,

50 g brašna,

50 g gustina,

4 žumanca,

250 g jagoda.

Priprema:

1. Puter umutite sa šećerom pa dodajte jaje. Umiješajte brašno pomiješano s gustinom i ostavite u frižideru pola sata. Mlijeko pomiješajte sa 150 g šećera i pustite da prokuha.
2. Žumanca umutite s ostatkom šećera pa dodajte brašno i gustin. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajite pomalo mlijeka. Stavite u šerpu i kuhajte dok se ne zgusne.
3. Tijesto razvucite, stavite u kalup i pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kad se ohladi, prelijte filom i preko poredajte narezane jagode.