Sastojci:
120 g brašna,
100 g putera,
50 g gustina,
40 g šećera,
jaje.
Za fil:
1 l mlijeka,
250 g šećera,
50 g brašna,
50 g gustina,
4 žumanca,
250 g jagoda.
Priprema:
1. Puter umutite sa šećerom pa dodajte jaje. Umiješajte brašno pomiješano s gustinom i ostavite u frižideru pola sata. Mlijeko pomiješajte sa 150 g šećera i pustite da prokuha.
2. Žumanca umutite s ostatkom šećera pa dodajte brašno i gustin. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajite pomalo mlijeka. Stavite u šerpu i kuhajte dok se ne zgusne.
3. Tijesto razvucite, stavite u kalup i pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kad se ohladi, prelijte filom i preko poredajte narezane jagode.