Za prhko tijesto:

 

190 g brašna,

90 g šećera u prahu,

130 g maslaca,

35 g bademovog brašna,

prstohvat soli,

50 g jaja.

 

Za ganache:

 

300 g bijele čokolade,

125 ml slatkog vrhnja,

200 g malina,

20 g šećera.

 

Priprema:

 

 

  1. Uz pomoć štapnog miksera napravite pire od malina i zagrijte sa šećerom na laganoj vatri. Stavite da se hladi. Prokuhajte vrhnje, prelijte ga preko čokolade i izmiješajte. U tu smjesu dodajte pire od malina i sve zajedno ponovno promiješajte i ostavite da se hladi.

 

  1. Prosijte brašno i šećer u prahu, dodajte maslac i umijesite rukom. Zatim dodajte jaje, bademovo brašno i so. Umijesite tijesto, napravite kuglu, zamotajte je u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru barem jedan sat prije upotrebe.

 

  1. Razvaljajte tijesto na oko 2 mm debljine i probodite viljuškom. Pecite ga 20 minuta na 170 stepeni u namašćenim kalupima.

 

  1. U pečeno tijesto stavite ohlađenu kremu i po njoj rasporedite maline.