Za prhko tijesto:
190 g brašna,
90 g šećera u prahu,
130 g maslaca,
35 g bademovog brašna,
prstohvat soli,
50 g jaja.
Za ganache:
300 g bijele čokolade,
125 ml slatkog vrhnja,
200 g malina,
20 g šećera.
Priprema:
- Uz pomoć štapnog miksera napravite pire od malina i zagrijte sa šećerom na laganoj vatri. Stavite da se hladi. Prokuhajte vrhnje, prelijte ga preko čokolade i izmiješajte. U tu smjesu dodajte pire od malina i sve zajedno ponovno promiješajte i ostavite da se hladi.
- Prosijte brašno i šećer u prahu, dodajte maslac i umijesite rukom. Zatim dodajte jaje, bademovo brašno i so. Umijesite tijesto, napravite kuglu, zamotajte je u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru barem jedan sat prije upotrebe.
- Razvaljajte tijesto na oko 2 mm debljine i probodite viljuškom. Pecite ga 20 minuta na 170 stepeni u namašćenim kalupima.
- U pečeno tijesto stavite ohlađenu kremu i po njoj rasporedite maline.