Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte.
Sastojci:
600 g junetine
3 glavice luka
4 čehna bijelog luka
1 svježa zelena ljuta paprika
400 g pelati paradajza
300 ml mesne supe
svježa crvena ljuta papričica
1 kašika kukuruznog brašna
300 g crvenog graha iz konzerve
ulje, so i biber
Priprema:
1. Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice.
2. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i biberom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
3. Potom umiješamo protisnuti bijeli luk, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati paradajz, ulijemo toliko mesne supe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo jedan sat.
4. U zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve i kuhamo još 10-ak minuta