Sastojci: 700 g telećih odrezaka, 200 g vrganja, 120 ml crnog vina, 20 g očišćenih pečenih kestena, 25 g senfa, 35 g umaka za pečenje, 2 kašičice začina, ulje, so i biber.
Pripema:
1. Vrganje očistimo i narežemo na kriške. Teleće odreske začinimo solju, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svake strane po jednu minutu.
2. Zatim odreske premjestimo u vatrostalnu posudu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo crno vino, dodamo senf, dobro promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari.
3. Za to vrijeme, u zdjelicu s prahom za umak, ulijemo vodu i dobro promiješamo pjenjačom, da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu ulijemo u tavu, dobro promiješamo, dodamo narezane vrganje, kestene, začinimo povrtnim dodatkom jelima, promiješamo i pričekamo da zavri.
4. Dobiveni umak prelijemo preko odrezaka i sve zajedno stavimo u rernu, zagrijanu na 200 stepeni, 20-ak minuta.