Sastojci:
600 g telećih odrezaka,
1 kašika suhih začina,
2-3 kašike ulja.
Za umak:
350 g ocijeđenih višanja iz kompota,
2 kašičice smeđeg šećera,
50 g maslaca,
1 kašika suhih začina,
100 ml crnog vina,
50 ml vode.
Priprema:
1. Teleće odreske potucite batom za meso, pospite začinma i pokrivene ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.
2. Za to vrijeme pripremite umak od višanja. Na otopljenom maslacu rastopite smeđi šećer, dodajte ocijeđene višnje bez koštica, začine, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
3. Pola količine višanja malo ohladite, usitnite u električnoj sjeckalici i pomiješajte s pirjanim višnjama. Dodajte vino i kratko prokuhajte.
4. Na zagrijanom ulju pecite marinirane teleće odreske, i to sa svake strane 6-7 minuta. Tople odreske poslužite uz umak od višanja i zelenu salatu.