Teleći odresci u umaku za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g telećih odrezaka,

1 kašika suhih začina,

2-3 kašike ulja.

Za umak:

350 g ocijeđenih višanja iz kompota,

2 kašičice smeđeg šećera,

50 g maslaca,

1 kašika suhih začina,

100 ml crnog vina,

50 ml vode.

Priprema:

1. Teleće odreske potucite batom za meso, pospite začinma i pokrivene ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.

2. Za to vrijeme pripremite umak od višanja. Na otopljenom maslacu rastopite smeđi šećer, dodajte ocijeđene višnje bez koštica, začine, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

3. Pola količine višanja malo ohladite, usitnite u električnoj sjeckalici i pomiješajte s pirjanim višnjama. Dodajte vino i kratko prokuhajte.

4. Na zagrijanom ulju pecite marinirane teleće odreske, i to sa svake strane 6-7 minuta. Tople odreske poslužite uz umak od višanja i zelenu salatu.

Preporučujemo