Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Teleći odresci u umaku za svaki dan

po Vasa kuharica 29/07/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

600 g telećih odrezaka,

1 kašika suhih začina,

2-3 kašike ulja.

Za umak:

350 g ocijeđenih višanja iz kompota,

2 kašičice smeđeg šećera,

50 g maslaca,

1 kašika suhih začina,

100 ml crnog vina,

50 ml vode.

Priprema:

1. Teleće odreske potucite batom za meso, pospite začinma i pokrivene ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.

2. Za to vrijeme pripremite umak od višanja. Na otopljenom maslacu rastopite smeđi šećer, dodajte ocijeđene višnje bez koštica, začine, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

3. Pola količine višanja malo ohladite, usitnite u električnoj sjeckalici i pomiješajte s pirjanim višnjama. Dodajte vino i kratko prokuhajte.

4. Na zagrijanom ulju pecite marinirane teleće odreske, i to sa svake strane 6-7 minuta. Tople odreske poslužite uz umak od višanja i zelenu salatu.

mesouljeVišnje

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh