Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Teleći odrezak u umaku

po Vasa kuharica 13/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

 

Ž7 = #odrezak visnja#

Ž7 = # odrezak visnja1#

Ž7 = # odrezak visnja2 #

Sastojci: 600 g telećih odrezaka, 1 kašika suhih začina, 2-3 kašike ulja. Za umak: 350 g ocijeđenih višanja iz kompota, 2 kašičice smeđeg šećera, 50 g maslaca, 1 kašika suhih začina, 100 ml crnog vina, 50 ml vode.

Priprema:

1. Teleće odreske potucite batom za meso, pospite začinma i pokrivene ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.

2. Za to vrijeme pripremite umak od višanja. Na otopljenom maslacu rastopite smeđi šećer, dodajte ocijeđene višnje bez koštica, začine, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

3. Pola količine višanja malo ohladite, usitnite u električnoj sjeckalici i pomiješajte s pirjanim višnjama. Dodajte vino i kratko prokuhajte.

4. Na zagrijanom ulju pecite marinirane teleće odreske, i to sa svake strane 6-7 minuta. Tople odreske poslužite uz umak od višanja i zelenu salatu.

 

mesoVišnja

Preporučujemo

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Mesna štruca

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh