Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tikvice zapečene u rerni

po Vasa kuharica 13/05/2022
3
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 3 tikvice, 2 kašike maslinovog ulja, 3 mlada luka, manja veza bosiljka, 150 g edamera, 2 jaja, 100 ml pavlake za kuhanje, 2 čehna bijelog luka, so, biber, 2 kašike parmezana.

Priprema:

1. Tikvice operite, osušite, narežite na tanje kriške i posolite. Isjeckajte mladi luk, bosiljak i narendajte sir. Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite tikvice.

2. Izmutite jaja, uijmešajte pavlaku, isjeckan bijeli luk, malo soli, bibera i prelijte preko tikvica. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, zatim pospite parmezanom i pecite još 10 minuta.

 

bosiljakMaslinovo uljetikvice

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh