Tiramisu u čaši za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 jaja,

50 g šećera u prahu,

250 g Mascarpona,

1 kesica vanilinog šećera,

150 g malina,

6 piškota,

20 lisnatih badema,

12 kašika pirea od malina,

3-4 kašike sirupa od malina za nakvasiti piskote.

Priprema

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Dodati šećer u prahu žumanjke i sve dobro mjesiti dok smjesa ne pobjeli.
2.Umutiti bjelanjke u čvrst snjeg pa dodati prvoj smjesi te potom dodati Mascarpon i vanilin šećer.
3. U čase na dno staviti pire od malina, maline da prekriju dno pa nakvašene piškote, koje ste predhodno namočili u razblažen sirup od malina pa zatim Maskarpon potom lisnati badem i na kraju opet maline.
4. Ostaviti da odstoji 2-3 sata u frižideru.

Preporučujemo