Tjestenina gotova za 15 minuta

po Vaša Kuharica

Sastojci:

350 g tjestenine,

350 g paradajza,

glavica luka,

4 čehna bijelog luka,

malo čili paprike,

desetak listova bosiljka,

2 kašike maslinovog ulja,

so, biber,

voda,

parmezan.

Priprema:

  1. Tjesteninu, paradajz, luk, bijeli luk, čili, bosiljak, ulje, so i biber stavite u lonac i nalijte vodu. Stavite na jaku vatru dok ne provri. Kad provri, nježno promiješajte sastojke da se tjestenina ne zalijepi.
  2. Jelo je gotovo kad skoro sva voda ispari, a tjestenina bude al dente, za 9-10 minuta.
  3. Jelo, ako je potrebno, začinite, dodajte malo maslinovog ulja, ukrasite svježim bosiljkom i poprskajte sa malo maslinovog ulja te dodajte nariban parmezan.

 

Preporučujemo