Sastojci: 

 

250 g tankih odrezaka dimljenog lososa,

500 g tjestenine,

2,5 dl vrhnja za kuhanje,

1 luk,

1 limun,

1 kašika maslaca,

so, biber,

kašika sjeckanog zelenog lista kopra.

 

Priprema:

 

  1. Stavite tjesteninu u slanu vodu da se kuha prema uputama proizvođača.

 

  1. U tavi otopite maslac pa na njemu popržite sitno nasjeckani luk da postakleni.

 

  1. Dodajte dimljeni losos narezan na tanke rezance. Promiješajte pa dodajte i vrhnje za kuhanje te prokuhajte 4-5 minuta i skinite s vatre. Umiješajte sok limuna, posolite i pobiberite po ukusu.

 

  1. Skuhanu tjesteninu procijedite i rasporedite po tanjirima, pa prelijte svaki s četvrtinom pripremljenog sosa. Po vrhu pospite i sjeckane zelene listiće kopra.